İş kurmak ve onu ayakta tutmak yeni başlayanlar için zorlu bir görev olabilir. Bir iş fikri bulmak zordur. Ve bir süre sonra ise aklındaki o iş fikirlerinden birisini seçmek, o iş fikrini planlamak, iş kurmak, satış yapmak, finans, muhasebe, eleman yönetimi, ekip kurma, üretim, sunum, tedarik, iş birlikleri ve diğer tüm işler.
Kendi işinin patronu olma fikri kağıt üzerinde çok güzel olsa da o işlerin hepsini kendin yapacak olmak çok da hoş değil. bir çok girişimci adayı mesaili işinden kaçmak için girişimcilik yolculuğuna çıktığını söylemekte. Oysa ki mesai 8-5 yada başka formlarda bellidir. Ama girişimcinin mesaisi bitmez, fiili olarak işi bitse bile fikri olarak sürekli aklı işindedir. o nedenle girişimcilik bir iş fikri bulmaktan ziyade bir iş fikrini hayata geçirebilmektir.
Girişimcilik eğitimi ise sizlere iş hayatının başından sonuna, fikirden büyümeye, üretimden yönetime, markalaşmadan satışa bir çok farklı alanda fikir edinmenizi, doğru soruları sorarak en doğru stratejileri geliştirmenizi ve bir iş planı oluşturmanızı sağlamak amacıyla ortaya konulmuş değerli eğitimlerdir.
Girişim Hocası Hakan Kaya ile girişimcilik eğitimi ise yakında derslerini yüklemeye başlayacağımız interaktif bir eğitim. Bu eğitim ile hem bir müfredat ekseninde fikirden yürütmeye iş insanı olma yolunda size lazım olabilecek konulara değiniyoruz hem de online zoom toplantıları ile karşılıklı beyin jimnastiği yaparak aklınızdaki sorulara cevap olmaya, bir birimizin sorunlarına çözüm bulmaya ve birlikte büyümeye çalışıyoruz.
Bu eğitime kaydolmak için tıklayınız. -> Girişimcilik Eğitimi 2023
Bu eğitim serisi ile hem videolu eğitim içeriklerine hem de pdf olarak ders notlarına erişebileceksiniz. Ayrıca iş kurma, yürütme ve büyütme yolculuğunuzda lazım olabilecek örnek excel tablolar, satış e-mail örnekleri, marka önerileri, formlar vb. araçlara dair linkleri de paylaşıyor olacağız.
Daha önceki yazılarımızda da sıkça değindiğimiz gibi girişimcilik yolculuğunuzda başarı için öncelikle iletişim yeteneği ve buna bağlı olarak sunum yapma kabiliyeti geliştirmelisiniz. bu potansiyel yatırımcıya sunum da olabilir, bir müşteriyle yüz yüze görüşme yada bir tedarikçiye mail atma da. yazılı, sözlü, sesli ve görsel iletişim kullanma becerileri geliştirme konusunda çalışmalar yapacağız.
Diğer taraftan hem kişisel markanızı oluşturmak hem de işletmenizi markalaştırmak, kurumsallaşma ve pazarlama-satış öncelikli değil de marka öncelikli bir şirket kültürü kurabilme üzerine çokça duracağız.
Her yolculuk bilinmezlerle dolu bir derya. Aklınızda bir çok soru. Bir o kadar da aklımıza gelmeyen, sorulmamış sorular. Çekinceler, düşünceler, neler, nasıllar, nedenler ve niçinler. Bu eğitim ile bunlara ışık tutmaya çalışmanın yanında hem bu blog sitemizde hem de Youtube kanalımızda girişimcilik konuları konuşuyoruz. Ayrıca alttaki e-mail bültenimize üye olarak hem girişimcilik hem de gündelik hayata dair fikir veren yazılara erişebilirsiniz.
Tabi ki bizim eğitimimiz dışında da bir çok güzel online kurslar var. CampusOnline, IIEnstitü ve Udemy üzerinde girişimcilik diyerek aratarak harika kurslara ulaşabilirsiniz. Bir diğer eğitim de KOSGEB geleneksel ve ileri girişimcilik eğitimi. Bu eğitimleri TC kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile online olarak alabilirsiniz.
Bu eğitimi tamamladığınızda e-devlet üzerinde bir katılım sertifikası oluşmakta. KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamladıktan ve sertifikayı aldıktan sonra sıra kendi işiniz kurmakta. Bunun için yerel bir muhasebeci/mali müşavir ile çalışabilir veya mükellef.co gibi bir uygulamadan faydalanabilirsiniz. İşletmenizi bir ofiste, atölyede, dükkanda, bir sanal ofiste veya kendi evinizde home office olarak kurabilirsiniz. Yalın girişim prensibi kapsamında başlangıç maliyetlerini en aza indirmek ve elimizdekileri kullanarak başlamak en iyi strateji olur.
Bu yolculukta size ilham verecek ve sizi başarıya götürecek 23 alışkanlık.
Girişiminizde başarılar dileklerimle.